Морська риба впливає на молодість організму. Про це свідчать результати дослідження, проведеного ученими з Університету Огайо.
В результаті фізіологічного старіння зменшується розмір фрагментів ДНК(теломерів), що провокує хвороби серця і передчасну смерть. Дослідження показали, що розмір теломерів більше у тих людей, в чиєму організмі спостерігається висока кількість полиненасыщенных жирних кислот Омега- 3. Це пов'язано з тим, що теломеры сприйнятливі до окислювального процесу, а кислоти Омега- 3 зменшують запалення, тим самим уповільнюючи старіння клітин. Щоб запобігти старінню клітин, необхідно не менше 2-3 раз на тиждень вживати морську жирну рибу. Крім того, понизити вплив стресу на організм допомагають регулярні фізичні тренування.
Немає коментарів:
Дописати коментар