вівторок, 2 липня 2013 р.

Чому не можна їсти картоплю і хліб

Такі продукти харчування, як білий хліб і картопля будять відчуття голодних спазмів в мозку людини, оскільки впливають на ті його зони, які пов'язані із залежностями. Такого висновку дійшли дослідники з дитячого госпіталю Бостона.





Це відкриття може пояснити, чому людям так важко перестати їсти хлібні палички або картоплю. Американські учені використання технології сканування, щоб простежити за активністю мозку у добровольців впродовж 4-годинного періоду після їди. Вони з'ясували, що продукти харчування з переробленими вуглеводами, на зразок білого хліба і смаженої картоплі, сприяли підвищенню активності в зонах мозку, що відповідають за винагороду і відчуття голоду.

Це відкриття може мати практичне значення, воно здатне допомогти людям з ожирінням у боротьбі з переїданням. І для цього не знадобиться створювати якісь дорогі ліки або методики хірургічного лікування - досить виключити з раціону певні типи їжі.




"Ці продукти активують зони задоволення в мозку людини, - говорить автор дослідження доктор Дэвид Людвіг. - Але окрім винагороди і голоду ці зони мозку також пов'язані із зловживанням різними субстанціями і залежністю, що дозволяє зробити припущення про те, що деякі продукти харчування можуть мати наркотичну дію. Якщо ми обмежимо в раціоні вуглеводи з високим гликемическим індексом, на зразок білого хліба і картоплі, то допоможемо людям перемогти переїдання".

Немає коментарів:

Дописати коментар