четвер, 4 липня 2013 р.

Як швидко загоріти на пляжі


Отримати рівний і красивий загар мріють усі люди, вирушаючи влітку на пляж. Але часто результат виходить плачевний - опіки, обгоріла шкіра з пухирями і розчарування. Особливо образливо обгоріти на курорті, поїздку на який чекали з таким нетерпінням. Як же навчитися правильно загорати?

Готувати шкіру до ультрафіолету треба поступово. Приблизно з травня можна парі раз на тиждень походити в солярій хоч би на 3-5 хвилин за процедуру.

Дуже корисно для шкіри споживати продукти зі змістом бета-каротину, такі як моркву, помідори, яблука, кавун, абрикоси і дині. Включіть в раціон продукти з Тирозином - тріска, яловичина, мигдаль, печінка, квасоля. Речовини, що містяться в цій їжі, сприятимуть швидкій пігментації шкіри із золотистим відтінком.

Коричневий пігмент меланін розподілиться рівномірно, якщо підкріпити його вживанням вітамінів. Дуже до речі виявиться вітамін Е і З, а також селен і ликопин.

Використайте на пляжі олії або крему для швидкого загару. Шкіру навкруги око при цьому слід уберегти від появи передчасних зморшок, тому завжди носите чорні окуляри.

Прийшовши на пляж, виберіть місце ближче до води. Вологе повітря зможе запобігти пересушуванню шкіри. Під час загоряння пийте більше мінеральної води.

Після кожного купання обов'язково потрібно витирати шкіру рушником. Вологі краплі на тілі можуть привести до появи опіків.

Починати своє знаходження на сонці треба з п'яти хвилин в день, поступово збільшуючи тривало прийняття сонячних ванн. Максимальний поріг - дві години в добу.

Загораючи, обертайтеся до сонця різними частинами тіла, щоб загар ліг рівномірно. Найрівніший загар виходить у тих, хто здійснює рухи під променями сонця. Можна пограти в пляжний футбол, волейбол або бадмінтон.

Намагайтеся не відвідувати пляж в період пригріву, коли сонце особливо активне - з 11 до 16 годин.

Після відвідування пляжу сполосніться під душем і нанесіть на тіло зволожуючий крем.

Скраб і пілінг влітку краще не використати, вони можуть привести до роздратувань на шкірі і зробити шкірний покрив більше уразливим.

Немає коментарів:

Дописати коментар